Fülesbagoly

Már meg is van 2017 legnagyobb magyar slágere?

2017. február 21. - matesas

Édes, fülbemászó, mégsem kommersz dalt mutatott meg a Hiperkarma a márciusban megjelenő új nagylemezről, nem lepődnénk meg, ha a Másé voltam mindig című nóta az idei év egyik legnagyobb slágere volna a zenei rádiókban.

berczesi_1.jpg

Jóleső mellotronnal indul a Másé voltam mindig, olyan dallammal, amely azonnal az ember elméjébe fészkeli magát. Aztán előbb bekapcsolódik néhány akkordnyi akusztikus gitár, majd három taktusnyi beütés után egy olyan basszusszólam veszi kezdetét, amely a ’90-es évek legszebb indie-időszakát, vagy a The Cure legjobb pillanatait idézné. Az már evidenciának tekinthető, hogy Bérczesi Robi költői szöveget varázsolt a zene kísérőjeként, amely első blikkre egy nagyszerű szerelmes dalként értelmezhető, de ismerve a szerző zaklatott múltját, a hallgató akár egy másik, másféle kötődésre utaló jelentéstartammal is társíthatja a versszakokat.

A dal hétfő óta érhető el a legnagyobb videómegosztó oldalon, és a kommentekből az látszódik, hogy a Karma rajongói imádják és a zenekar legnagyobb slágereihez mérik. És valahogy ez a felfokozott várakozás az egész albumra igaz, hiszen az eddig bemutatott dalok egészen parádésak, olybá tűnik, hogy a márciusban megjelenő lemez mérföldkő lehet a Hiperkarma életében. A Délibáb már régóta megy a rádiókban, és az a gyanúnk, hogy a Másé voltam mindig is a fősodorba kerül, annak ellenére, hogy a Hiperkarma sosem volt, és sosem lesz kommersz zenekar. De ami jó, az jó. Ilyen egyszerű ez!

Hiperkarma - Másé voltam mindig:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr512277803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2017.02.21. 21:47:50

Köszi, ez remek emlékeztető volt, hogy miért nem hallgatok magyar zenét :D

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2017.02.22. 03:42:27

Szóvalhogy nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó:)
Na, de tényleg, nem rossz ez, csak nem látom a mérföldkövet. Felületes szemlélő vagyok -mint ahogy a rádióhallgatók 99%-a is- , és ez a dal PONTOSAN olyan, mintha bármely korábbi, 10-15 évvel ezelőtti Hiperkarma albumról szólna.
süti beállítások módosítása