Fülesbagoly

Tiltólistás rockzenekarok az Amerikai Védelmi Minisztériumban?

2017. február 20. - matesas

Ez itt nem a nagy, büdös kommunizmus, ez itt Amerika, a lehetőségek és a demokrácia hazája. És mégis, no, lám csak: a tiltás, tűrés, támogatás rendszere itt is él és virul, mind a mai napig. A bürokraták kihúzták a listáról többek között a Kornt és Slipknotot is.

slipknot-fea.jpg

A Fülesbagoly januárban mutatott meg egy roppant érdekes levéltári dokumentumot, amely arról árulkodik, hogy 1985-ben miképp kategorizálták a nyugati zenekarokat a Szovjetunióban, milyen konkrét okokat neveztek meg a programcenzorok az AC/DC, a Pink Floyd vagy mondjuk Alice Copper bojkottálására. Az akkori elvtársak legalább vették a fáradtságot, hogy különböző indokokat nevesítsenek a tiltáshoz, mai amerikai kollégáik azonban nagyvonalúbbnak tűnnek.

Egy  Geoffrey Ingersoll nevű amerikai tengerész a Twitteren posztolt egy, az Amerikai Védelmi Minisztérium fejlécével ellátott dokumentumot, amelyen egy rövid útmutatás olvasható arról, hogy a hivatal munkatársai számára mely zenekarok hallgatása nem ajánlatos. A tiltás a munkaidőn kívülre is vonatkozik. Hogy ez egy valódi dokumentum-e vagy csak egy vicces kedvű haditengerész trollkodása, azt innen nem tudjuk eldönteni. A tiltólistán öt zenekar - a Korn, a Slipknot, a Nickelback, a Smash Mouth és a Creed - szerepel.

vedelmi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2212274951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetséges ugandai buzi 2017.02.21. 00:23:59

Valami hibádzik a szöveg logikájában. A post elején TILTÓlistáról beszélsz. (Aki rajta van a listán, az van tiltva.) Aztán ezt írod: "A bürokraták kihúzták a listáról többek között a Kornt és Slipknotot is."

Ha valakit a TILTÓlistáról húznak ki - azt engedélyezik!

Szerintem azt akartad írni, hogy a Slipknot FELKERÜLT a tiltólistára (lásd belinkelt kép), csak belezavarodtál az igekötőkbe.

:-D

cardiobascuralis 2017.02.21. 02:58:22

Hát a listán szereplők közt van azért több is, ami merénylet a jó ízlés és a zene ellen, szóval még érthető is a kitiltásuk.

A SZU-ból meg nem voltak kitiltva zenekarok, ezt a kamut nem kéne bevenni.
Az az érdekes levéltári dokumentum egy hoax.
Bár Alice Copper lehet, hogy ki volt, nem tudom, ő ki lehet, biztos David Cooperfield lánya.

Ugyebár a magyar zenekarok (Beatrice, P. Mobil, Hobo stb.) egyes tagjai is dicsekedtek azzal a rendszerváltás után, hogy hány megyéből voltak kitiltva, aztán kiderült, hogy egyből sem, mivel nem létezett ilyen.
És ezt olyan nevek mondták el aztán, mint Póka Egon, aki azért elég szavahihető és hiteles rockzenész. Mármint hogy nem volt ilyen kitiltás, max. egyes helyeken a vonalasabb párttitkár nem engedte őket fellépni, de nem központilag tiltották, csak az adott város főidiótája. Vagy az adott művházé.
süti beállítások módosítása