2017. feb 16.

Popra váltott a Linkin Park, itt az új dal

írta: matesas
Popra váltott a Linkin Park, itt az új dal

Nu metal, alternatív rock - általában így szokás definiálni a Linkin Park stílusát, így aztán most nem tudjuk, mire véljük a május 19-én megjelenő új albumról megmutatott első dalt. Totális irányváltás? Vagy csak egy kilógó tétel egy kőkemény lemezről?

linkin_park.jpg

Ahogy arról korábban a bagoly is beszámolt: nagy volt a fogadkozás Linkin Parkéknál, a zenekar tagjai az elmúlt hónapok interjúiban többször is úgy fogalmaztak, hogy pályafutásuk egyik legjobb lemezével rukkolnak elő. Mike Shinoda, a zenekar gitárosa, másodénekese azt mondta: nagyon magasra emelték a mércét, ez az album mindenképp más lesz, mint az eddigi Linkin Park anyagok.

Nos, a banda bejelentette: a lemez május 19-én, One More Light címen jelenik meg. Most itt van az első szám az anyagról, a címe Heavy, s abban egyet érthetünk Shinodával, hogy ez tényleg nagyon más. Ez a dal színtiszta popzene, nem állítjuk, hogy rosszféle, hogy gagyi, hiszen melankolikusan dallamos, dúdolható, kellemes muzsika ez, de a gitárt például hiába keresgetjük benne, nagyon fülelni kell, hogy pillanatokra kihalljuk. Emésztjük, emésztjük, és kíváncsian várjuk, hogy egy totális irányváltásnak lehetünk tanúi vagy a fiúk csak kiragadtak egy szerzeményt a sok, ennél súlyosabb nóta közül.

Szólj hozzá

Hírek Linkin Park