Fülesbagoly

Skinny Puppy-koncert lesz júniusban a Dürer Kertben

2017. február 06. - Bagolyhír

Ötödik magyarországi koncertjét adja június 5-én a kanadai Skinny Puppy a fővárosi Dürer Kertben. Az elektro-indusztriális színtér alapcsapata idén ünnepli 35. születésnapját.

skinny.jpg

A nyolcvanas-kilencvenes években rendkívül népszerű stílus alapja a dübörgő elektronika, a zajok, a samplerek, a szintetizátorok, a torzított ének és a sivító gitár. A Skinny Puppy megmaradt kultikus hősnek, amely nélkül ma nem lenne Marilyn Manson vagy Rob Zombie - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban. Az 1982-ben Vancouverben alakult Skinny Puppy túl tizennégy stúdióalbumon ma is turnézik, idén tizenhárom állomásos európai koncertsorozattal vág neki az évnek. A csapat a Front Line Assembly, a Ministry, a KMFDM vagy a Nine Inch Nails mellett az indusztriális zenében a legtöbbet tette azért, hogy az irányzat 2017-ben is megújulni képes aktuális művészi koncepciót hordozzon.
cEvin Key (Kevin Crompton) és Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) különc, horrorisztikusan bizarr dolgok iránti rajongása számos, napjainkra legendássá érett lemezben öltött testet. A Skinny Puppy sok mindent átélt a sikerektől a kábítószer-függőségig, 1995-ben meghalt a harmadik tag, Dwayne Goettel. cEvinék számos projektben benne voltak, ezek közül kiemelkedik a Legendary Pink Dotsszal közös Tear Garden.
A Skinny Puppy legutóbb 2013-ban jelentkezett stúdióalbummal, Weapon címmel. A Down the Socipath 2017 című friss turné május végén indul Londonban, és többek között Spanyolország, Németország és Franciaország mellett érkezik a Dürer Kertbe. A zenekar eddig négyszer lépett fel Budapesten: először 1986-ban a Fekete Lyukban, kétszer a Sziget fesztiválon (2005, 2007) és 2010-ben a Diesel Clubban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1012188206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása