Fülesbagoly

Örömöt szerez Ausztráliában a Tankcsapda

2017. február 02. - matesas

Újabb földrész meghódítására készül a Tankcsapda, a legnépszerűbb magyar rockzenekar története során először koncertezik Ausztráliában. Lukácsék májusban Melbourne-ben, Sydneyben, majd Brisbane-ben teszik tiszteletüket.

tcs2.jpg

Mint arról a Fülesbagoly januárban már beszámolt: igen mozgalmas esztendő vár a Tankcsapdára. A debreceni zenekar turnénaptára tele van külföldi fellépésekkel, Európán kívül New Yorkban és Torontóban is koncerteznek. De most kiderült: Lukácsék egy eddig számukra is ismeretlen földrészen, Ausztráliában is megmozgatják a közönségüket, májusban három koncertet adnak a koalák földjén.

– Az ötlet tulajdonképpen már két éve megfogalmazódott, de a zenekar számára mindig az volt a lényeg, hogy ne lépjenek túl nagyokat, fokozatosan mérjék fel a lehetőségeket - mondta a bagolynak Bakó Csaba, a Tankcsapda sajtóreferense. – Az együttes nem azért utazik külföldre, hogy világsztár legyen, hanem azért, hogy örömet szerezzen az ottani rajongóknak, a kint élő magyaroknak. Fontos megemlíteni Takács Árpit, ő a zenekar külföldi koncertjeinek turnémenedzsere, aki nagyon keményen dolgozik az előkészítő időszakban, hosszú hónapokig szervez, felméréseket folytat, hogy aztán megtalálja a legoptimálisabb lehetőségeket, helyszíneket. Tudni kell, hogy a Tankcsapda ezekre a külföldi utakra saját szervezésben indul,nem meghívások alapján, mindent magunknak szervezünk a helyszíntől a marketingig. Az ausztrál turnéban egyébként sokat segített Cha-Cha, a Kowalsky meg a Vega korábbi szólógitárosa is, ő most Ausztráliában él, értelemszerűen sok hasznos tanácsot adhat az ottani viszonyokról. Az eddigi jegyeladások azt mutatják, hogy van igény az ausztráliai koncertjeinkre. A nyaralás ezúttal nem fér bele, meglehetősen feszített lesz a program, május 3-án Melbourne-ben, két nappal később Sydneyben, aztán újabb két nap elteltével Brisbane-ben lép fel a zenekar. Hosszú repülőút vár az együttesre, de ez senkinek sem okoz gondot. Laci és Sidi kifejezetten imádják a repülést, kívülről fújják még a repülőgép típusokat is, Tomimindamellett, hogy a technikai dolgok megszállottja, elmondhatom róla, hogy utazásmániás, úgyhogy szerintem ez egy klassz kaland lesz mindhármuk számára - tette hozzá Bakó Csaba.

Az ausztráliai utazás előtt sem sokat pihenhetnek Lukácsék, április 28-án lesz az év első hazai Tankcsapda koncertje, a Papp László Arénában tartott buli igazán különlegesnek ígérkezik. A színpadot ezúttal a nézőtér közepén helyezik el, megnövelik a küzdőteret, és minden igény kielégítő fény-és hangtechnikát ígérnek.

Az Alföldnél ezúttal kicsit messzebbre utaznak Lukácsék:

Az eddig ismert 2017-es koncertdátumok:

04.21. Graz (Ausztria)

04.22. Pozsony (Szlovákia)

04.23. Salzburg (Ausztria)

04.28. BUDAPEST-ARÉNA

05.03. Melbourne (Ausztrália) - The Corner Hotel

05.05. Sydney (Ausztrália) - The Red Rattler Theatre

05.07. Brisbane (Ausztrália) - Crowbar

09.29. Eindhoven (Hollandia)

(az egyetlen idei holland koncert)

09.30. London (Egyesült Királyság)

(az egyetlen idei angliai koncert)

10.01. Dublin (Írország) - Fibber Magees

10.02. Hamburg (Németország)

10.06. Toronto (Kanada)

10.07. New York (USA)

11.02. Bázel (Svájc) Union

11.03. Stuttgart (Németország)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1712177554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2017.02.03. 16:59:56

Reméljük ezt az alföldi szart majd nem játsszák el mert azok a rajongók akik még a régi lemezeiken szocializálódtak behánynak ettől a tingli-tangli fostól. Mindenki jobban járna ha nem írnának új zenéket, elhakniznak a régi számokkal és nem basszák el az emlékeinket.

SZ.A. 2017.03.26. 22:07:04

@Millerdraft: szerintem meg te ne baszd el a többség kedvét az ilyen hozzáállással, hanem hallgasd csak szépen otthon a szobádban csutka hangerőn a régi albumokat. Üdv, egy 1993 óta Tankcsapda rajonbó akinek teszik az Alföldi gyerek is, és aki örül, hogy folyamatosan fejlődni tud a banda.

Slepy 2017.03.28. 22:35:32

@SZ.A.: csak rossz irányba.

murray 2017.03.31. 11:39:36

tényleg mélypont az "alföldi" meg a "zene betemet". jó az új zene is , de ezeket ne.

murray 2017.03.31. 11:41:04

@murray: még akkor is ha "köpnek ránk". letöröljük.

Gazz 2017.04.01. 08:23:55

Hajrá Tankok!
Telt házat kívánok mindenhol!
süti beállítások módosítása