Fülesbagoly

Itt van a hét legjobb George Michael feldolgozás

2017. január 28. - matesas

A karácsonykor elhunyt George Michael zenei hatása műfajoktól független, és ezt most mindjárt bizonyítjuk is. Az énekes legnagyobb slágereit feldolgozta már nu-metal zenekar, trónfosztó popikon és mutatunk egy zseniális magyar átiratot is.

george.jpg

Továbbra sincs hivatalos közlemény George Michael halálának okáról, az utóbbi hetekben sorra jelennek meg a találgatások, az ilyen-olyan ismerősök nyilatkozatai, ki öngyilkosságról, ki kábítószer túladagolásról beszél.

A bagoly azonban most inkább George Michael zenei hatásaira kíván fókuszálni, alábbi videós összeállításunkból kiderül, hogy a fantasztikus hangú énekes műfajoktól függetlenül inspirálta pályatársait. A Limp Bizkit ütős nu-metal darabot faragott a Faith című klasszikusból, Tori Amos egy szál Bösendorfer zongorával adta elő a Father Figure-t. A trónkövetelő ikon, Robbie Williams ugyanakkora sikerre vitte a Freedomot, mint maga George Michael, de találtunk egy zseniális magyar videót is: Molnár Márta énektanár és növendékei szintén a Freedomot dolgozták fel.

Limp Bizkit - Faith:

NXT DMNSN - Careless Whisper:

whose cover of “Careless Whisper” — with its famous, sexy saxophone line played on lead guitar :

Seether - Careless Whisper:

Tori Amos - Father Figure:

Robbie Williams - Freedom:

Beverley Knight -  One More Try:

Molnár Márta és növendékei - Freedom:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2112162319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása