Fülesbagoly

Édes az élet a 70 ezer tonnás karibi metalhajón

2017. január 20. - matesas

Február 2-án fut ki Miamiból az Independence of the Seas nevű luxustengerjáró, kezdetét veszi a négynapos őrület, a metalzene legkülönlegesebb bulija. Idén egy magyar zenekar, a Dalriada is zúz a minden földi jóval felszerelt úszó erődön.

metalhajo4.jpg

70000 Tons of  Metal - így hívják a rendezvényt, amely minden metalrajongó álma. Négy nap tömény buli, káprázatos környezetben, a műfaj legnagyobb sztárjainak fellépésével. A hajó február 2-án fut ki a Miamiból, elúszik Haitira, majd visszafordul és újra kiköt Fort Lauderdale-ben. És hogy mindeközben mi történik? Koncertek rogyásig, szikrázó napsütés, hatalmas medencepartik, tömény hedonizmus.

A 70000 Tons of  Metal megálmodója és alapítója egy svájci koncert promóter és turnémenedzser, bizonyos Andy Piller. Az első bulit 2011-re sikerült összehoznia, Magyarországról eddig egyetlen zenekar, az Ektomorf vehetett részt az eseményen. Idén a Dalriada zenekar is csatlakozik, összesen 60 zenekar vesz részt a buliban. Anthrax, Testament, Gojira, Therion, Death Angel, Arch Enemy, Testament, Moonsorrow, Pain, DevilDriver - csak hogy egy párat kiemeljünk.

Az esemény beharangozójában egyébként kiemelik a magyar zenekart, ezt írják: „Íme három újabb nagyon erős versenyző a Cripper Award díjért. Metal villákkal elő, itt a Dalriada Magyarországról, a Striker Kanadából és a WITCHTRAP Kolumbiából. Tehát ők csatlakoznak hozzád és még további 2999 "die hard" rockerhez a fedélzeten, a világ legnagyobb heavy metal hajóján. Ezennel 59-nél tartunk, ami a fellépőket illeti, tehát már csak egy bejelentés van hátra. Vajon ki lesz az? Hamarosan megtudjátok!"

dalriada.jpg

A soproni Dalriada hagyományosabb, klasszikus vonalú heavy/ power metalt játszik, amelyben színesítésképp fellelhetőek magyar, kelta folk, és régizenei elemek is

A Dalriada így nyilatkozott a hatalmas lehetőség kapcsán:

„A 70.000 Tons of Metal egyértelműen egyfajta szintlépés nekünk. Hajókázás a Karib-tengeren, medencék, koktélok és mindemellett szüntelenül dől a metal a színpadokról! Talán még álmodni sem mertünk egy olyan eshetőségről, amiben a kis, ürgebőrbe varrt parasztcsorda Sopronból egyszer eljut a "fesztiválszemetével"  :) a világ egyik legrangosabb és legexkluzívabb metalfesztiváljára. Ez is megvolt, mégsincs este."

Ilyen az élet a metalhajón:

A hajó műszaki adatai:

Név: Independence of the Seas

Súly: 154,407 tonna

Hossza: 338.91 m

Utazósebesség: 21.6 csomó

Utasok száma: 3648 fő

Hajó munkatársak száma 1,300 (átlag)

Az idei szárfellépők: Amaranthe, Amorphis, Annihilator, Anthrax, Arch Enemy, Avatarium, Axxis, Cattle Decapitation, Cruachan, Death Angel, Demolition Hammer, Devil Driver, Draconian, Dying Fetus, Edenbridge, Equilibrium, Ghost Ship Octavius, Gojira, Grave, Grave Digger, Haggard, Kalmah, Kamelot, Marduk, Misery Loves Co., Moonsorrow, Mors Principium Est, Nightmare, Nile, Omnium Gatherum, Orphaned Land, Pain, Power Glove, Psycroptic, Revocation, Saltatio Mortis, Scar Symmetry, Serenity, Stam1na Stuck Mojo, Suffocation, Testament, Therion, Trauma, Trollfest, Uli Jon Roth, Unleashed, Vreid, Xandria

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6112140191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása