Fülesbagoly

2016 tíz legjobb rock/metal videója

2016. december 30. - matesas

Nehéz volt a választás, de mi megtettük. 2016-ban temérdek jobbnál jobb rock/metal videó született, és persze kinek a pap, kinek a papné, nekünk speciel GNR, Korn, Metallica. Tizes listánk szubjektív, ám azt gyanítjuk: sokak ízlésének megfelel ez a válogatás.

lemmy.png

10. Omar Rodriguez-Lopez - Running Away:

Omar Rodriguez-Lopez minden haverját felvonultatta ebben a lírai alkotásban. Szegény fiút a végén jól elagyabugyálják a barátok, többek között Buzz Osborne és John Frusciante osztogatja a pofonokat.

 

9. Twelve Foot Ninja - Sick:

Az ausztrál banda mostanság kezd bekúszni a köztudatba, néhány éven belül alighanem egyik meghatározó alakja lehet a metaliparnak. A klip a címnek megfelelően eléggé betegre sikeredett.

 

8. Green Day - Still Breathing:

A Green Day ismét egy jó lemezt tett le az asztalra, a Still Breathing pedig egy gyönyörű képekből összerakott videó, jó nézni, jó hallgatni, és még jobb lesz, amikor jövő nyáron Budapesten élőben is élvezhetjük.

 

7. Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities:

Anthony Kiedisék tömény évet tudhatnak maguk mögött, turnéjuk kétestés állomása volt Budapest, természetesen telt házas koncertekkel. A Dark Necessitieshez olyan videót készítettek, amely minden RHCP-rajongót mozgásra ingerel.

 

6. Korn - A Different World (Feat. Corey Taylor):

A Korn végre egy igazán tökös lemezt készített, az album egyik legjobb dala az A Different World, amelyen Corey Taylor vendégszerepel. A klip egy koncertvideó, amelyet a Louder Than Life fesztiválon rögzítettek.

 

5. David Bowie - Lazarus:

David Bowie halála lesújtotta a zenei szakmát és a rajongókat egyaránt. Egy fantasztikus életút utolsó állomása a Blackstar album, a betegséggel mindvégig dacoló művész búcsújának tekinthető a Lazarus.

 

4. Metallica - Murder One:

A Metallica visszatérő lemeze elnyerte a kritikusok és a rajongók tetszését is. A Murder One című dallal Lemmy Kilmisternek állítanak emléket, az animáció látványvilága káprázatos, Lemmy boldogan nézheti odaföntről.

 

3. Deftones - Prayers/Triangles:

A Deftones egy igazán elszállós, káprázatos látványvilágú videót készített a Prayers/Triangles című nótához. Chino Morenoéktól megszokhattuk az igényes klipeket, ez is bővíti a sort.

 

2. Radiohead - Burn The Witch:

Valóságos remekmű a Burn The Witch című szám videóklipje, hátborzongató, erős, néhány percbe egy olyan történet lett belesűrítve, amely korábban egész estés horrorfilmben volt látható.

 

1. Guns N' Roses Troubadour:

Ez nem egy videóklip, mi mégis az első helyre választottuk, jelezvén: az idei esztendő legnagyobb rockzenei szenzációjának a GNR reuniont tartjuk. Jó újra együtt látni Slasht, Duffot és Axlt, várjuk az új albumot. A Troubadourban adott koncert a három zseni első közös fellépése volt a Not in this Lifetime turné előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr7812083255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása