Fülesbagoly

Mike Pattonnal robbantja a hc-bombát az új szupercsapat

2016. december 13. - matesas

Te szent ég! Eljött a pillanat, amelyre oly régóta várnak Mike Patton rajongói. A géniusz végre nem valami kísérleti löttyöt forral a laboratóriumában, határozott mozdulattal nyúl a TNT-hez, hogy ránk robbantsa a nyamvadt hangfalakat.

mike.jpg

Nincs olyan műfaj, amelyben Mike Patton ne alkotott volna emlékezeteset. Vele kapcsolatban elsőként persze a Faith No More villan az ember agyába, de a repertoárjában szépen megfér egymás mellett a kísérleti jazz-metal (Fantomas), a 60-as évek olasz slágerzenéje (Mondo Cane), az alter-pop (Peeping Tom), és ugyanígy a pattonizmus része a tökös indie (Tomahawk), vagy a stílusok sokaságát elegyítő experimentális rock (Mr. Bungle) is. Finoman szólva sem hétköznapi muzsikát tett le az asztalra az őrült norvég komponistával, John Kaadaval karöltve, és akkor még nem beszéltünk a határokat nem ismerő jazz-legendával, John Zornnal alkotott duójukról. Pattont minden szerepben szeretjük, de most valami olyasmi van készülőben, amely alighanem 2017 egyik legizgalmasabb zenei vállalkozása lehet.

A Dead Cross már kijelölte az irányt:

Mert Patton akkor a legfantasztikusabb, amikor előbújik belőle az igazi fenevad. Amikor egy dalon belül sikít, hörög, motyog, áriázik, majd egy hirtelen váltással képes angyali tisztasággal énekelni. Ez a bolond hisztéria, skizofrén borulás áll neki a legjobban, és erre most minden lehetősége meglesz. Mike hétfőn a Facebook-oldalán jelentette be: csatlakozik a Dead Cross nevű hardcore-bandához, 2017-ben lemezt is kiadnak. Az együttest Dave Lombardo dobos (Slayer, Fantomas, The Misfits, Suicidal Tendencies), Michael Crain gitáros (Retox, Festival of Dead Deer) és Justin Pearson bőgős (Locust, Retox) alkotják, és márciusban már prezentáltak egy stúdióban rögzített számot, a We'll Sleep When They're Dead című, igen fogós nótában még Gabe Serbian (The Locust, Cattle Decapitation, Holy Molar) vokálozott. Nos, ez a dal Serbiannal is brutális, de ha helyébe képzeljük a pattoni adottságokat, akkor valami egészen elképesztő végeredményre számíthatunk. És ez a képzelődés nem is olyan nehéz, megfelelő sorvezető lehet az Irony Is a Dead Scene című kislemez, amelyet Patton 2002-ben, a The Dillinger Escape Plan vendégeként énekelt fel. Őrült tömény anyag, bátran sorolható a DEP legszebb pillanatai közé. A frontember a Dead Cross lemez megjelenésével kapcsolatban későbbre ígért részleteket, szinte bizonyos, hogy Patton kiadója, az Ipecac Recordings fogja megjelentetni. Izgalommal várjuk az albumot, Mike, robbantsd a TNT!

The Dillinger Escape Plan ft. Mike Patton - Irony Is a Dead Scene:

Dead Cross:

Mike Patton / Vokál

Michael Crain / Gitár

Justin Pearson / Basszusgitár

Dave Lombardo / Dob

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6012044725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása