Fülesbagoly

Brian May megmenti a Földet az aszteroidáktól

2016. december 13. - matesas

Brian May, a Queen legendás gitárosa nem kívánja békésen pengetni hangszerét, amíg be nem következik az apokalipszis. Az asztrofizikusként is tehetséges zenész inkább harcba szállt, hogy megmentse a világot a globális pusztítással fenyegető aszteroidáktól.

brianmay1.jpg

Brian May élete egy hullámvasút a zene és a tudomány nyomvonalán. Előbb tanulmányait adta fel a muzsikálásért, majd 2007-ben ellenkező előjellel koncentrálta energiáit és megszerezte diplomáját az asztrofizikai tanszéken. May meggyőződése, hogy civilizációnknak fel kell készülnie az űrből érkező pusztító csapások elkerülésére.

May egy figyelemfelkeltő kampány arca lett, és prominens tudósok társaságához csatlakozva kivívta, hogy az ENSZ immáron hivatalosan is kinyilvánítsa: június 30-a az Aszteroidák Napja. Mayék legfőbb célja, hogy meggyőzzék a különböző nemzetek tudósait, dolgozzanak közösen az aszteroida-veszély elhárításán, agyaljanak olyan megoldásokon, védelmi mechanizmusokon, amelyekkel biztonsággal elhárítható egy bolygónk felé közeledő égitest becsapódása. A kampányhoz többek között olyan nagyágyúkat sikerült még megnyerni, mint Rusty Schweikart, az Apollo 9 asztronautája vagy Grigorij Richters rendező.

May nem csak a gitárjával rázná fel a világot:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2612045353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Colonel_BitRider 2016.12.16. 09:42:20

A doktoriát szerezte meg 2007-ben.
süti beállítások módosítása