Fülesbagoly

A tűzoltók is készülnek a Green Day budapesti koncertjére

2016. december 12. - matesas

Negyedszerre érkezik Magyarországra a Green Day, a kaliforniai punk-rockerek fellépése mindig élményszámba megy, ráadásul új nagylemezük friss és szerethető muníciót szolgáltat a 2017-es koncertre. A Fülesbagoly némi múltidézéssel hangol a bulira.

greenday1.png

A vasárnapi sejtelmes Facebook-üzenet után hétfőn hivatalosan is bejelentette a Green Day: 2017. június 18-án fellépnek a Papp László Budapest Sportarénában. A fiatalos külső senkit ne zavarjon meg: a Green Day majdnem 30 éves zenekar, és már egy egész generáció felnőtt azóta, hogy Billi Joe Armstrongék először jártak Magyarországon. Egészen pontosan 1995. szeptember 13-án tették tiszteletüket a Budapest Sportcsarnokban, akkor már túl voltak a világsikert meghozó Dookie című lemezükön, az azt követő Insomniac anyagával turnéztak.

Azt a fellépést még kihagyta e sorok írója, nem úgy a 98-as szigetes koncertjüket, amelyen különleges szerep jutott a punkoknak, hiszen az ők zárták az egyhetes fesztivált. És ha már így hozta a sors, bizony rendesen ki is tettek magukért, egy fantasztikus bulival örvendeztették meg a közönséget, a show végén pedig egy nem várt performansz következett, nemes egyszerűséggel felgyújtották a dobszerkót, őrületbe kergetve ezzel nem csak a tömeget, hanem a Sziget szervezőit is.

greenday2.jpg

2017. június 18-án a Papp László Arénában lépnek fel

A következő találkozásra hét évet kellett várni, a 2005-ös Papp László Arénában adott koncertre azonban már egy egészen más státuszban érkezett a zenekar. A 2004-ben kiadott American Idiot ugyanis nem egyszerűen egy zseniális lemez, hanem az az album, amely a Green Dayt a legnagyobb rocksztárok közé emelte, olyan együttessé, amely akár hatalmas stadionokat is képes megtölteni. Az arénában már egy jóval komplettebb műsort nyomott a banda, Billie Joen sokat kommunikált a közönséggel, miközben eljátszották az összes slágerüket. Felejthetetlen este volt, és természetesen most is valami hasonlót várunk.

Erre pedig meg is van minden reményünk, hiszen a hullámvölgyek után a Green Day visszatalált a helyes útra, a Revolution Radio egy remek lemez, feledteti az egymás után megjelentetett ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré! albumok értelmetlen daltömegét.

 

A korábbi budapesti koncertekre ilyen setlistekkel érkezett a Green day:

Insomniac Tour, 1995., szeptember 13., Budapest Sportcsarnok:

1. Welcome to Paradise
2. Burnout
3. Chump
4. Longview
5. Stuck with Me
6. Geek Stink Breath
7. 2000 Light Years Away
8. Knowledge
9. Basket Case
10. She
11. Coming Clean
12. F.O.D.
13. Paper Lanterns
14. All By Myself
15. Dominated Love Slave
16. When I Come Around
17. Jaded


Nimrod Tour, 1998., augusztus 11., Óbudai-sziget:

1. Nice Guys Finish Last
2. Hitchin' a Ride
3. Geek Stink Breath
4. Longview
5. Welcome to Paradise
6. Brain Stew
7. Jaded
8. Knowledge
9. Basket Case
10. She
11. King for a Day
12. When I Come Around
13. Good Riddance (Time of Your Life)


American Idiot Tour, 2005., június 9., Papp László Sportaréna:

1. American Idiot
2. Jesus of Suburbia
3. Holiday
4. Are We the Waiting
5. St. Jimmy
6. Longview
7. Hitchin' a Ride
8. Brain Stew
9. Jaded
10. Knowledge
11. Basket Case
12. She
13. King for a Day
14. Shout
15. Wake Me Up When September Ends
16. Minority
17. Boulevard of Broken Dreams
18. Homecoming
19. Good Riddance (Time of Your Life)

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4612042555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása