Fülesbagoly

Kotont húztak a mikrofonomra

2016. november 11. - NagySzabolcs

Az éppen országos turnén lévő Depresszió énekes/gitárosa, Halász Feri nyilatkozott a koncertezéssel járó nehéz és örömteli pillanatokról. Meg néhány meglepő és vicces színpadi momentumról.

depresszio_sajto_foto.jpg

Miért jó színpadon lenni?

Egyrészt, ez egy önkifejezési forma, amivel a felgyülemlett feszültségeket kiadjuk magunkból, és átformáljuk pozitív energiává. Ha az embernek passzol a személyiségéhez ez az életforma, akkor nagyon komolyan rá tud szokni a színpadi létre. Ez egy ártalmatlan függőség. Rengeteg pozitív energiát kapunk a közönségtől, amitől boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberek leszünk. Alapvetően is jó érzés olyan valakivel találkozni, időt tölteni, vagy csak bulizni, akinek hasonló a gondolkodásmódja, vagy a zenei ízlése, pláne, ha ez a sokszorosára hatványozódik egy koncerten. Másrészt, fontos számunkra, hogy ne csak szórakoztassunk, de tartalmat is közvetítsünk. A zenénkkel és a szövegeinkkel egy értékrendet is képviselünk, és ez a mi módunk arra, hogy jobbá tegyük a dolgokat. 

Mi a legfárasztóbb a turnézásban?

Az utazás. Nagyon szeretünk koncertezni, és együtt lenni, de az évi sokadik koncert után már agyilag és fizikailag is nagyon fárasztó tud lenni az utazás. Természetesen, ez nem látszik meg a koncerteken, de van, hogy napokig tart mire visszarázódunk a normál kerákvágásba egy sűrűbb hétvége után. 

Melyik volt a valaha volt legrosszabb koncerted?

Nem volt egy kiemelkedően rossz. Szerencsére a közönség mindenhol mellettünk áll, és akár szakadó esőben is velünk tartanak, amiért nem győzünk eléggé hálásak lenni. Inkább az szokta elrontani a kedvünket, ha valami nem várt technikai probléma akad, vagy szakmailag alkalmatlan partnerbe futunk bele. Természetesen, ahogy a produkciónk fejlődött, az ilyen helyzeteket is egyre jobban megtanultuk kiszűrni, de legalábbis, gyorsan áthidalni, és nagyon megválogatjuk, hogy hova megyünk el fellépni.

Melyik volt a valaha volt legjobb koncerted?

Szerencsére nagyon sok jó akadt, és manapság is sok kiemelkedően jó élményben volt részem. Inkább a zenekar történetére nézve voltak meghatározó koncertek, mint például az első teltházas koncertek, az első nagyszínpados fesztiválbulik, az első önálló Pecsás koncert. Azon dolgozunk folyamatosan, hogy a közönségnek és nekünk is egyre jobb és jobb élmény legyen egy koncert.

Mi volt eddig a legváratlanabb történés a színpadon?

Színpadon szeretem uralni a helyzetet, tehát nem nagyon hagyok teret meglepetéseknek, de azért 1-2 vicces helyzet így is előfordul, mint pl, amikor valamelyik zenekari tag elesik, vagy csúszik a színpadon, illetve a technikusaink is meg szoktak néha viccelni minket. Például volt már, hogy az intrónk helyett mulatós zene szólalt meg, amikor már a színpadon voltunk, vagy kotont húztak a mikrofonomra.

Melyik volt a legmeglepőbb rajongói megnyilvánulás?

Rengeteg aranyos gesztusban volt, és van részünk. Sokan ajándékkal érkeznek dedikálásra, vagy elképesztően sok órát fordítanak egy portrénk megrajzolásába. Bár nem bátorítjuk őket, de nagyon sok Depresszió Zenekaros tetoválás is készült már, ami nagyon megtisztelő számunkra. Ezen azért mindig meglepődünk, ahogy azon is, amikor zenekarok, köztük ma már sikeresnek számító csapatok is Depressziót dolgoznak fel. Voltak extrém esetek is. Például, amikor először játszottunk a Vajdaságban, és annyira vártak minket, hogy amikor megérkeztünk a fesztiválra, akkor 50-60 ember a busz mellett futva kísért be minket a fesztivál bejáratától a színpadig. 

A Depresszió jelenleg is járja az ország klubjait. Ma Miskolcon, holnap Debrecenben zenélnek, a budapesti buli december 17-én lesz a Barba Negra Music Clubban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3911949699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása