Fülesbagoly

Szájkaratéznak a Cavalera-tesók a budapesti koncert előtt

2016. november 02. - matesas

Már nem sokat kell aludnunk Max és Igor Cavalera budapesti koncertje előtt, a fivérek november 21-én lépnek fel a Barba Negra Klubban a legendás Roots lemez dalaival. Előbb azonban kénytelenek voltak verbális birokra kelni Jonathan Davisszel, a Korn frontemberével.

cavalera.jpg

Az idei esztendő egyik legnagyobb koncert-csemegéjének ígérkezik a Cavalera-testvérek november 21-ei fellépése. A Sepultura kultikus lemeze, a Roots 20 évvel ezelőtt jelent meg, a jubileum alkalmából a fivérek összeálltak a Return to Roots címet viselő turnéra, hogy a lemez anyagát az elejétől a végéig eljátsszák rajongóiknak. Azt hiszem, a Rootsról nem kell sokat beszélnünk, ez a zseniális album törzsi motívumokkal ötvözi a metalt, a thrasht, a hardcore-t, és korántsem túlzás azt állítani: a metal történetének megkerülhetetlen alkotása.

Jonathan Davis, a Korn frontembere a minap nem használt a Fülesbagolyéhoz hasonló patetikus jelzőket. Egy interjújában azt mondta, hogy a Roots megjelenése után azt gondolta, hogy a lemez a Korn-hangzás totális lenyúlása. Davis azt is felelevenítette, hogy a Roots producere ugyanaz a Ross Robinson volt, aki a Korn első, nagy sikerű albumának hangzásáért felelt. Végül Davis kicsit finomított mondandóján és hozzátette: ma már nagyra értékeli, igazi klasszikusnak tartja a Rootsot.

Természetesen a Cavalera tesók sem vártak sokáig a válasszal. Igor csupán annyit reagált, hogy ő sosem gondolta úgy, hogy hasonlítanának a Kornhoz, amelynek szerinte szörnyű a hangzása, különösen a basszus nem nyeri el a tetszését.

Max gyerekesnek nevezte Jonathan Davist, majd hosszasan dicsérte a Rootsot.

– Ez az album teljesen különbözött a Korntól. Mindig a saját utunkat jártuk, az egyetlen közös pont, hogy ugyanaz a fickó volt a producer. De a keverést nem Ross Robinson, hanem Andy Wallace végezte és szerintem nagyszerű munkát végzett, bámulatos soundot alakított ki. Fantasztikus ötleteket tartalmazott ez a lemez. És utólag látható, hogy úttörőnek bizonyult, nagyon sok bandát fertőzött meg - tette hozzá Max Cavalera.

A Fülesbagoly nem akar igazságot tenni, ehelyett íme, a két lemez, döntse el mindenki maga, érez-e közöttük hasonlóságot.

Korn - Korn (1994):

Sepultura - Roots (1996):

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8611922481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása