Fülesbagoly

Virtuális térben koncertezik az Avenged Sevenfold

A jövő elkezdődött

2016. október 27. - matesas

Forradalmi trend indulhat el a zeneiparban, amellyel a koncertélmény szó is új értelmet nyer. A kaliforniai Avenged Sevenfold zenekar ma a virtuális valóságban ad koncertet, a VR szemüveggel felszerelkezett közönség akár egy fotelben ücsörögve is a buli kellős közepében találhatja magát.

virtual-reality.jpg

A virtuális valóság kihasználása a legnagyobb innováció a zeneiparban az iTunes és az iPod megjelenése óta. A technológia elterjedése nem csak a közönség kiszolgálását célozza, de a zenészek érdekeinek is megfelel. A kisebb lemezeladásokkal, digitális letöltésekkel rendelkező bandák lehetőségei is szélesednek, egy-egy koncertjükön globális közönség vehet részt, növelve ezzel az együttesek ismertségét és bevételeit.

A pénteken új lemezzel előrukkoló Avenged Sevenfold a VR-koncertek úttörője, a zenekar csütörtökön a virtuális valóság technológia segítségével koncertezik. A buli az Universal Music Group, a Capitol Records és a VRLIVE vállalatok együttműködéseként jön létre, a VR szemüveggel felszerelt rajongók 3D-ben, 360 fokos látótérben, azaz teljesen életszerű minőségben élvezhetik az előadást. A zenei szaksajtó szerint ez a technológia az elkövetkező esztendők zenei trendjévé válik és forradalmasítja a zeneipart.

A The Stage című dal az Avenged Sevenfold új lemezéről:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr5811843213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása