Fülesbagoly

Így szól az egzotikus török metal

2016. október 25. - matesas

Dobó István alighanem egy Tinódi Lantos CD-re cserélte volna a Pitch Black Process-t, ám Dave Ellefsonnak, a Megadeth basszerének bejön a török metal. Szó mi szó: ez az egzotikus hangzás üde színfolt a globális fémzene forgatagában.

pitch_black_process.jpg

Halil Ibrahim Sofrasi. Aki nem tudná, annak eláruljuk: ez egy 1984-es török rock-klasszikus címe. A dal szerzője Barış Manço, aki a a török rockzene egyik legismertebb és legkedveltebb alakja, de sajnos már nincs az élők sorában, 1999-ben hunyt el, 56 éves korában.

A Pitch Black Process nevű török metalbanda most egy feldolgozással tiszteleg a nagy előd emléke előtt. A Halil Ibrahim Sofrasi vegyíti a török népzene és a metal elemeit, ezáltal egy egzotikus hangzású, néhol szigorú riffekkel operáló nóta vált belőle, amely abszolút hallgatható, és minden bizonnyal kedvelhető is. Ráadásul a zenekarnak egy igazi nagyágyú a patrónusa. Dave Ellefson, a Megadeth basszusgitárosa karolta fel az együttest, és a hamarosan elkészülő Derin című albumot Ellefson EMP Label Group nevű kiadója fogja megjelentetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2511837887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása