Fülesbagoly

Zenésztársuk hamvaival adják ki az új Negativland albumot

2016. október 19. - Bagolyhír

Ez aztán az innováció! Vagy inkább beteges ötlet? A Negativland nevű borult formáció hamarosan új lemezt ad ki, a CD-k mellé apró zacskók is járnak. A tasakok a zenekar tavaly elhunyt tagja, Don Joyce hamvait tartalmazzák.

don-joyce-negativland.jpg

A Negativland 1980-ban alakult San Franciscoban, az együttes stílusa nehezen meghatározható, ők maguk a kulturális jammelést használják tevékenységük megnevezéseként. Kritikus, gyakran botrányos hangvételű szövegeikből nem egyszer gondjuk akadt. A legemlékezetesebb felhördülés akkor övezte őket, amikor egy fiatalember kiirtotta a családját, s a sajtó azt feszegette, hogy az ámokfutó a Negativland zenéjének hatására cselekedett.
Nos - hacsak nem egy jókora médiahekkről van szó - a Negativland ezúttal sem szarral gurigázik. Tavaly infarktus végzett az egyik taggal, s most zenésztársai bejelentették, hogy miképp kívánják méltóképpen ápolni Don Joyce emlékét. A néhány nap múlva megjelenő új lemezükhöz limitált példányszámban mellékelik a Joyce hamvait tartalmazó tasakokat. Mindegyik zacskó 2 grammnyi emberi maradványt tartalmaz. Egyedi ötlet, annyi szent. A gyártási folyamatba is betekintést nyerhetünk egy videóból, itt megtekinthető.

És egy egész album annak, aki pedig el akar mélyedni a Negativland munkásságában:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3711821569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2016.10.19. 17:36:19

Lehet hogy a fanatikusok majd felszippantanak egy csík Don Joycet. :)

exterminador 2016.10.20. 15:53:43

Ez is valami? A Flaming Lips limitált kiadványai (emberi koponyába rejtett USB-kulcs, a résztvevők vérével felhígított vinyl alapanyag) mellett ez alig rúg labdába.
süti beállítások módosítása