Fülesbagoly

Boros Misi a Nemzeti Filharmonikusokkal lép színpadra a Müpában

2016. október 18. - Bagolyhír

(MTI) - A Virtuózok felfedezettje, Boros Misi zongorista a Nemzeti Filharmonikusok kíséretében, a Kossuth-díjas Kovács János vezényletével ad koncertet november 15-én a Müpában.

borosmisi.jpgForrás: Boros Misi facebook oldala

A 13 éves zongorista az önálló koncertjét beharangozó keddi sajtóbeszélgetésen elmondta: a műsor első részében különböző korszakok szólóműveit, Scarlatti, Bach, Beethoven, Chopin és Bartók darabjait játssza. A második részben Mozart C-dúr zongoraversenye hallható, amelyre nagyon készül, ez a darab áll az est középpontjában.
A Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató 2014-es korcsoport győztese a sajtóeseményen elmondta: 2015-ben 82 koncertje volt a világ számos pontján. "Nagyon szeretek koncertezni, szeretem kifejezni a zongorával, amit gondolok" - hangsúlyozta, hozzátéve: mintegy húsz koncertje volt külföldön, Angliában, Amerikában, Japánban, Kínában, Franciaországban és Olaszországban is.
Kiemelte: minden koncert előtt nagyon izgul, de amikor színpadra lép, már csak a zene marad és a billentyűk. Minden külföldi koncertjén igyekszik megszólaltatni Magyarország zenéjét, Liszt és Bartók műveit.
"Rengeteg lehetőséget kaptam és hálás vagyok a Virtuózok műsornak" - mutatott rá, hozzátéve: ilyen hosszú koncertje, mint amilyen a Müpabeli lesz, még nem volt.
Az esten elhangzik többek között Scarlatti C-dúr szonátája, Bach e-moll prelúdium és fúga című műve, Beethoven F-dúr szonátája, Chopin f-moll etűdje, Bartók Román népi táncok, majd Mozart C-dúr zongoraversenye.
A 2003-as születésű Boros Misi 8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert, így 2011-ben és 2014-ben a Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyt kiemelt nívódíjjal, a 2013-as Nyíregyházi Zeneiskolai Zongoraversenyt és a 2014-es Chopin Zongoraversenyt, 2013-ban Rómában a 8. Mozart Zongoraversenyt a legfiatalabbak kategóriájában és a verseny abszolút győztese lett. Tavalyelőtt a legfiatalabbak korosztályában megnyerte a közmédiában közvetített Virtuózok versenyt, 2016-ban Párizsban a Concours Musical de France nemzetközi zongoraversenyen a 18 éven aluliak között kiemelt első díjas lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6011818403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása