Fülesbagoly

A Besh o droM ismét Szalóki Ágival ad koncertet

2016. október 16. - Bagolyhír

(MTI) - A zenekar történetének első énekesnőjével, Szalóki Ágival lép fel a Besh o droM október 21-én pénteken a fővárosi Kuplungban.

szaloki-agi-csak-egy-nap-a-vilag-original-73859.jpg

A belvárosi klub tizenkét évvel ezelőtt egy Besh o droM-koncerttel nyitott. A mostani koncerten újra eredeti megszólalásban hangzanak el a zenekar legismertebb dalai, ugyanakkor a programban szerepel a hamarosan megjelenő új album néhány száma is. Szalóki Ági több mint tíz év után tér vissza a Besh o droM-ba - közölték a szervezők az MTI-vel (2012-ben is zenéltek együtt a Sziget Fesztiválon - a szerk.).

Mint írták, az 1999-ben alakult Besh o droM napjainkban is az egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert világzenei formáció Magyarországon. Szalóki Ági a megalakulástól 2005-ig volt a csapat énekesnője, kiválása után a Besh o droM számos tagcserén ment át, az együttes pályáját a folyamatos változás, megújulás jellemezte.
A nyolctagú Besh o droM-ban jelenleg Barcza Gergely (szaxofon, kaval és más fúvós hangszerek), Seres Vilmos (szaxofon, klarinét), Pettik Ádám (derbuka, ütőhangszerek, vokál), Csurkulya József (cimbalom), Sidoo Attila (gitár), Herr Attila (basszusgitár), Vadász Péter (dobok), Kaszai Lili (ének), Molnár Tamás (szaxofon) és Hámori Máté (gitár) szerepel.
A Besh o droM kifejezés lovári nyelven azt jelenti, csináld a dolgodat, találd meg magad. A zenekarnak 2000-ben jelent meg első lemeze Macsó hímzés címmel, ezt követte 2002-ben a Nekemtenemmutogatol, 2004-ben a Gyí, egy évre rá a Ha megfogom az ördögöt... című, végül 2011-ben a Kertünk alatt. Az együttes balkáni, román, cigány, illetve közel-keleti tradicionális zenét játszik magyar népzenével ötvözve, hagyományos népi és elektronikus hangszereken is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6111812531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása