Fülesbagoly

Tizenegy lemezt ad ki egyszerre a Modern Art Orchestra

2016. október 08. - Bagolyhír

(MTI) - Tíz plusz egy lemezen összegzi a Modern Art Orchestra (MAO) elmúlt évtizedének alkotómunkáját. A népszerű big band kiadványa még ősszel kapható lesz.

mao4.jpg

"Induláskor a fő célkitűzés az volt, hogy kortárs magyar szerzők darabjait mutassuk be. Ez napjainkra sem változott, az elmúlt tíz évben óriási mennyiségű anyag halmozódott fel, ezt idén rendeztük össze, több felvételt ebben az évben rögzítettünk" - mondta Subicz Gábor, a MAO trombitása az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Mint elhangzott, a 10+1-es lemezsorozat a legvégső fázisban van, a Modern Art Orchestra október 16-i évadnyitó koncertjén a Budapest Music Centerben szemezget az anyagból.
"Biztosan játszunk Fekete-Kovács Kornél zenekarvezető Dedications című lemezéről, lesznek általam írt darabok, köztük például egy Bartók-parafrázis, az Allegro Barbaro című zongoramű átdolgozása. Szerepelnek a műsorban továbbá Bacsó Kristóf, Szirtes Edina Mókus, Cseke Gábor és mások kompozíciói is" - fejtette ki Subicz Gábor.
A zenész szólt arról, hogy alakulóban van a MAO évada, "vannak nagyon izgalmas megkeresések, érdekes együttműködéseknek nézünk elébe".
A Modern Art Orchestra tavaly decemberben az amerikai dzsessz két meghatározó alakja, Benny Golson szaxofonos és Randy Brecker trombitás vendégszereplésével a Zeneakadémián ünnepelte tizedik születésnapját.
 A big band az elmúlt években szerzői estet szervezett mások mellett Hárs Viktor, Nagy János, László Attila vagy Dinnyés Dániel kompozícióinak, miközben a MAO a dzsessz tradícióit is ápolja, dzsessztörténeti sorozata van a BMC-ben mások mellett Duke Ellington, Gil Evans és Count Basie műveinek előadásával. A Hajós Andrással közös Zenehajó című műsorban a gyerekekhez hozzák közelebb műfajt interaktív módon.
A formáció színpadra lépett többek között Sanghaj, Párizs, Los Angeles, New York, Zürich, Prága koncerttermeiben, tavaly előtt Ennio Morriconéval közösen turnéztak, több világsztárral dolgoztak együtt, például Kurt Ellinggel, David Liebmannel, Bob Mintzerrel, a New York Voices-zal, Adam Nussbaummal, a Mezzofortéval vagy Rhoda Scott-tal.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6811780155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása