Fülesbagoly

Utcát neveznek el a Ramonesról

2016. október 05. - matesas

Aligha elképzelhető, hogy Budapesten közteret nevezzenek el mondjuk az Auroráról vagy a Prosecturáról. Amerika más világ, a punk szépen lassan bekúszott a mainstreambe, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy utcát neveznek el Ramones zenekarról.

ramones.jpg

Hatalmas megtiszteltetés érte a legendás punk zenekart, október 23-tól utca viseli a Ramones nevet New York egyik városrészében, Queens-ben. A Ramones alapítói, Johnny, Dee Dee, Tommy és Joey itt jártak középiskolába a 60-as években, a város most a sulival szemközti utcát nevezi el Ramones utcának.

A szóban forgó iskolát egyébként nyugodtan nevezhetnénk „Rock ‘n’ Roll iskolának”, hiszen a Ramones tagjain kívül ide járt Paul Simon, Art Garfunkel és Leslie West is. Joey Ramone-ról egyébként már korábban is neveztek el közteret, Manhattan egyik utcája viseli a frontember nevét.

Ramones - Pet Sematary:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr9511772119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.10.07. 13:21:45

"Aligha elképzelhető, hogy Budapesten közteret nevezzenek el mondjuk az Auroráról vagy a Prosecturáról. "

Egyelőre adjunk utcát a magyar előadóknak...
süti beállítások módosítása