Fülesbagoly

Tudósok kutatómunkájához ideális ez a pszichedelikus rock

2016. szeptember 14. - matesas

A Deley egy izgalmas zenekar, az instrumentális alapokhoz kevert postrockból és elektronikus elemekből egy pszichedelikus, különböző hangulatokat elegyítő muzsika bontakozik ki. A most megjelent Sounds of Science című EP-nek különleges története van.

deley_bfoto.jpg

A Deley zenekar 2012-ben kezdte a pályafutását, egy évvel később debütáltak az Adventures in Psychoacoustics című EP-vel, ami három postrock válogatáslemezre is felkerült. Az öttagú banda több budapesti klubban koncertezett, így az A38-on, a GMK-ban, a Dürer Kertben, nyaranta pedig olyan hazai fesztiválok visszatérő fellépői, mint a SUN vagy a Börzsönystock.  Tavaly egy tagcsere történt, Székelyi Szabolcs került a korábbi billentyűs, Markos Levente helyére – de az új EP rögzítése még Leventével történt. A zenekart így pillanatnyilag Kovács Zoltán dobos, Laukó Péter gitáros, Ribényi Gergő basszusgitáros, Molnár János vj és a már említett Székelyi Szabolcs billentyűs alkotja.

A Sounds of Science című EP a napokban jelent meg a banda Bandcamp oldalán elérhető. A banda szerint az első lemezhez képest - amit egy laptopon kevertek - ezzel az EP-vel hatalmasat léptüek előre, hiszen a Sounds of Science-t már a Kazoo Stúdióban rögzítették, igazán profi körülmények között. És miért épp Sounds of Science a cím? Egyszer egy éjszakába nyúló beszélgetés közben azt mondta egy ismerős, hogy olyan a zenéjük, amit kutatáshoz ajánlana tudósoknak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr6111702657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása