Fülesbagoly

Így cserkésztük be a Red Hot Chili Peppers dobosát

2016. augusztus 31. - matesas

A világ legünnepeltebb zenekara, a Red Hot Chili Peppers napok óta lázban tartja Budapestet. A tagok hol egy koncerten bukkannak fel, hol síró embereket ölelgetnek az utcán. Már a sarki fűszeres is azt találgatja: mikor tér be hozzá Anthony Kiedis egy kiló paprikáért.

rhcp.jpg

Egy békés, kedd esti sörözés szüli a legjobb ötleteket. Ezúttal is így történt, a második korsó után fogant meg a gondolat: mi lenne, ha Csilivadászatra indulnánk? Itt a soha vissza nem térő alkalom, Kiedisék napok óta a városban grasszálnak, lehetetlen, hogy ne botoljunk beléjük. A tervezgetést kisvártatva tett követte, a Fülesbagoly a leglogikusabb célpont a Four Seasons szálloda felé vette az irányt.

1_-four_seasons.jpg

Körülbelül 40-50 rajongó őgyelgett a Four Seasons bejáratánál

Az együttes főhadiszállásául szolgáló impozáns hotel környékén nem tapasztaltunk különösebb készülődést - átlagos nyárvégi este, andalgó külföldi turisták. A főbejárat mellett azonban már nagyobb a mocorgás, 40-50 fiatal ácsorog, kvaterkázik, ki posztert, ki gitárt szorongat a kezében. Ők kizárólag a Red Hot miatt vannak itt, várnak a csodára, hátha elcsíphetik valamelyik tagot egy közös fotó, egy autogram erejéig.

És mint kiderül, ez korántsem lehetetlen vállalkozás, a négy amerikai multimilliomos ugyanis mindenféle sztárallűrt mellőz, közvetlenek, türelmesek, nem hajtják el az értük ácsingózó rajongót. Két fiatal azt meséli, hogy elkéstünk, 10 perce ment be Flea. Petővári Nicola és barátnője, Pál Sára már mutatja is a fotót, amit a basszusgitárosról készítettek.

– Olvastuk, hogy ebben a szállodában laknak, nem volt kérdéses, hogy idejöjjünk - mondja Nicola. – A By The Way és a One Hot Minute a kedven albumom tőlük - teszi hozzá a fiatalember, aztán újra figyelőállást vesz fel, hátha feltűnik valamelyik másik bandatag is.

2_-flea.jpg

Flea készséggel osztott autogramot (Petővári Nicola fotója)

Kisvártatva egy fekete kisbusz gördül a főbejárat elé, nyílik a tolóajtó, Chad Smith dobos ugrik ki, de nem siet, nem rohan a menedéket nyújtó szállodába. Megáll a bejárat előtt, egy ismerősével beszélget, láthatóan pontosan tudja, hogy a rajongók ezeket a pillanatokat várták, hagy időt a fotózásra, integet, jól érzi magát. Az ürge nagyon laza, semmi feszkó, semmi „no photo”, a szálloda munkatársai sem próbálnak elterelni senkit, érezhetően ők is élvezik, hogy a világ egyik leghíresebb zenekara vendégeskedik náluk. E cikk szerzője megereszti a nem túl magvas „How do you like Budapest” kérdést, mire Chad közli, hogy ez egy nagyon klassz város, finomak a kaják, és sok a jó zene. Ennyi a miniinterjú, ezért is hálás vagyok, nem tartom fel tovább Chadet, aki néhány percnyi őgyelgés után eltűnik a szállodában.

3_-chad.jpg

Chad hosszú percekig a bejárat előtt beszélgetett

Megszólítok két fiatalt, a srác kezében gitár, érdeklődöm: szerencsével jártak-e. Szántó Fanni és barátja, Király Miki boldogan mosolyog, a lány a karjára, a fiú a hangszerre kapott egy aláírást Fleatól. Természetesen mennek a pénteki koncertre, de ez a közvetlen találkozás talán még a koncertélményt is felülmúlja.

4_-szanto_fanni-kiraly_miklos.jpg

Szántó Fanni és Király Miki imádják a Red Hotot, a srác gitárját Flea dedikálta

Többen mondják, hogy nem érdemes tovább várni, Anthony Kiedis már hamarabb megérkezett a szállodába, Josh Klinghoffert pedig nem is látták, így a bagoly is búcsút int a hotelnek. Ki tudja, talán holnap is találkozunk... 

Budapesten ennél sokkal barátságosabb fogadtatásra lelt a Csili:

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr1411665490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odinbond 2016.08.31. 20:48:50

Zseniálisak ... Én egy kávézóban dolgozok és tegnap egy számomra ismeretlennel hosszú hajú sráccal jött be Anthony, azt mondta hogy csak bejött körbe nézni, kezetfogott velünk és sétáltak tovább a Nádor utcában. :)
süti beállítások módosítása