Fülesbagoly

7+1: dinók tarolják le a rockpiacot

2016. augusztus 24. - matesas

Harminc év múlva valaki fog még emlékezni a Mumford and Sons-ra, a Bring Me The Horizon-ra vagy a Breaking Benjamin-re? Aligha. Néhány, szupersztár státuszba emelkedett csapat képes csak évtizedekig uralni a rockpiacot. Megmutatjuk, hogy kik ők.

2_ironmaiden.jpg

Milliószámra fogynak a lemezeik, hatalmas stadionokat képesek megtölteni, a rockzenei sajtó pedig akkor is ömleszti róluk a híreket, amikor voltaképp semmi érdemleges nem történik velük. Ők a rockpiac nagy túlélői, egyben a rock megmentői. Ezek a bandák a saját tehetségük jogán törtek a csúcsra, megalakulásuk körül nem ügyes menedzserek, nem a kiadók pr-emberei bábáskodtak, a bandatagok önszerveződése lévén jöttek létre, és a zenét az aktuális trendek helyett a kémia, az önkifejezés határozta meg. Nem ők idomultak a trendhez, ők alakították a trendeket. Rockikonok.

Guns ’N Roses, Metallica, AC/DC - zenék az örökkévalóságnak. Korszakos muzsikák, a korszak alatt pedig emberöltőnyi időintervallumról beszélünk, a siker évtizedekben mérhető. A tehetségen kívül a titok nyitja a fejlődőképesség és a már rendelkezésre álló pénz okos felhasználása. Ma már a rock dinoszauruszai is hiperaktivitást mutatnak a kibertérben, enélkül képtelenség volna megszólítani az új generációt. Az összeállításunkban szereplő legfiatalabb zenekar 23, a legöregebb pedig 43 esztendős. Mégis, ma is ők a rock legmeghatározóbb bandái. Vajon mikor tűnik fel a legújabb szupersztár?

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr3211649700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2016.08.26. 08:07:06

Nagyon furcsa egy ilyen összeállításból kifelejteni a Rush-t, akik 1968 óra aktívak, több mint 40 millió eladott lemezzel. A legutóbbi, 2015-ös turnéjuk 35 állomására közel 450 ezer jegyet adtak el.

Philip F. Queeg 2016.08.26. 08:24:36

A Green Day- nek semmi keresnivalója ezen a listán.

karikaV43 2016.10.25. 20:02:54

Philip F. Queeg:nem csak a Green Day-nek nincs itt keresni valója.A Korn,RHCP és a FNM sem éppen a legnagyobb csapatok az RHCP-t még a rock-tól is távolabbinak tartom.
A hiányzókat meg nehéz is lenne ide írni:Priest,Slayer,Scorpions a fentebb említett Rush,Pantera és volna még pár,még a Stones is ide férne,ha a RHCP itt van.
Korn? Hagyjuk már.
süti beállítások módosítása