Fülesbagoly

Anna and the Barbies, Szabó Balázs Bandája és Budapest Voices a Művészetek Völgyében

2016. július 18. - Bagolyhír

(MTI) - Péntektől tíz napon át koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják a Művészetek Völgyébe látogatókat. A három Balaton-felvidéki település, Kapolcs, Taliándörögd, és Vigántpetend utcáin több mint ezer kulturális programot tartanak.

budapest_voices_2016_foto_mat_balazs.jpg

Budapest Voices / Fotó: Máté Balázs

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye program- és marketingigazgatója elmondta, hogy bár mindhárom településen sokszínű a kínálat, Kapolcson a zene, Taliándörögdön a színház, Vigántpetenden pedig a irodalom és a komolyzene kapja a főszerepet a 26. alkalommal megrendezett fesztiválon. Hozzátette: kiemelt helyszíne lesz a rendezvénynek a taliándörögdi Nemzeti Szín-Tér, amelynek programjait a Nemzeti Színház szervezte.
Itt adják elő egyebek mellett a Psychét, valamint a Fodrásznő című drámát, Hobo feldolgozásában a Ballada a két sebzett hattyúról című előadást a Nemzeti Színház társulatával láthatják a nézők, továbbá fellépnek a Kaposvári Egyetem hallgatói is - fejtette ki a programigazgató. Hozzátette: a taliándörögdi előadások másik helyszíne a Színház Színpad lesz, amely a hazai kortárs színházi társulatok legfrissebb előadásaival vár mindenkit. Itt szerepel majd a Forte Társulat, az Orlai Produkciós Iroda, Mácsai Pál, Müller Péter Sziámi Pintér Béla Társulatával közös produkciója, valamint itt lehet megtekinteni Szirtes Edina Mókus diafilmprojektjét, a Maladype Színház, a Tünet Együttes és a Nézőművészeti Kft. előadásait, illetve egy külön helyszínen a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak produkcióit - fűzte hozzá. Nemzetközi dokumentumfilmeket is láthat majd a közönség Taliándörögdön, a vetítéseket beszélgetések követik - közölte Oszkó-Jakab Natália. Hozzátette: a taliándörögdi Ősök Házában lesz idén a Fonó Udvar, ahol világzenei slágereket hallgathat a közönség. A LEMangURIA mozgásligetben táncolni, mozogni lehet majd, a Wartburg Templomkertben koncertekkel, bábszínházzal, előadásokkal, közösségi programokkal várják az érdeklődőket. Kapolcson a Momentán Társulat gyerekprogramokkal, előadásokkal, improvizációkkal készül. A Harcsa Veronika Udvarban délelőttönként kézműves foglalkozásokkal, jógával, este pedig jazz-zenével várják a látogatókat. A Muharay Udvarban és a Folk Udvarban a népművészettel, hagyományokkal lehet ismerkedni, a kapolcsi római katolikus templom a komolyzenei koncerteknek ad otthont, és idén is vár mindenkit a Modern Art Orchestra és Hobo helyszíne, valamint a Design Terminál és a Kaláka Versudvar - részletezte a programigazgató.     

A fesztivál nagyszínpadán, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon fellép mások mellett az Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, a Budapest Voices, az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Brains, Szabó Balázs Bandája, a Kiscsillag és az Erik Sumo Band. Ezen a színpadon ad koncertet Palya Bea és zenekara, Lajkó Félix & Óperentzia és a Budapest Bár, a fesztivál zárásaként pedig a Skye and Ross from Morcheeba lép színpadra - közölte. Oszkó-Jakab Natália beszélt arról is, hogy Vigántpetenden az irodalmi helyszín vendége lesz mások mellett Bíró Gergely, Király Zoltán, Alexa Károly, ezen kívül bábszínház, filmszínház várja az érdeklődőket, a vigántpetendi templomban pedig komolyzenei koncertek nyújtanak kikapcsolódást.       A programigazgató szavai szerint a vigántpetendi Csóromföldén láthatóak majd a Hello Wood alkotóközösség idei művei. Az építészek, designerek, képzőművészek idén a letelepedés és az otthonteremtés kérdéseire igyekeznek majd választ keresni - jegyezte meg. A települések között Csigabusz közlekedik, a programválasztást a fesztivál megújult mobilalkalmazása segíti - fűzte hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr188898554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása