Fülesbagoly

Red Hot Chili Peppers: hiányzik Frusciante

2016. július 07. - matesas

John Frusciante gitáros emblematikus figurája a Red Hot Chili Peppers legsikeresebb korszakainak, hét éve azonban külön utakon jár és Anthony Kiedis frontember most egy interjúban elismerte: bizony nagyon hiányzik neki a régi harcostárs.

redhotchilipeppers.jpg

A RHCP zaklatott történelme során rengeteg zenész megfordult a bandában, John Frusciante azonban mindannyiuk közül kiemelkedik. Nem alapítótag, mégis a rajongók örök kedvence, ami nem is csodálható, hiszen kiemelkedő tudású gitáros, aki a zenekar legfényesebb korszakaiban alkotott maradandót. Vele készült a Mother’s Milk, majd az ikonikus Blood Sugar Sex Magik album, néhány évnyi távollét után pedig visszatért és ő gitározott a Californication, a By the Way, majd a Stadium Arcadium lemezeken is. Anthony Kiedis frontember egy argentin tévé show-ban nyilatkozott Frusciante-ról.

– Az én személyes élményem John-ról az, hogy ő egy olyan ember, akivel a legcsodálatosabb és legegyszerűbb zenét alkotni. John és én néha leültünk a padlóra, elővettem egy darab papírt, és leírtam néhány szót. Ő meg azt mondta, hogy rendben, had lássam, mit írtál. Megnézte, elkezdett játszani valamit, amire én ráénekeltem. Néha így születtek a dalok. Ő egy nagyon különleges személyiség. Hiányzik, de tiszteletben tartom az elszeparált életét. De tényleg hiányzik - magyarázta Kiedis.

Arról nem szól a fáma, hogy a Csili jelenlegi gitárosát, Josh Klinghoffer-t vajon miképp érintik e kedves szavak, vagy hogy van-e bármiféle esély Frusciante visszatérésére. A RHCP rajongóinak többsége talán egyetértene a kijelentéssel: Klinghoffer nem rossz gitáros, de Frusciante egy fenomén.

Egy 2006-os koncertrészlet Frusciante virtuóz gitárjátékával:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr598873166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása