Fülesbagoly

Trump levágott fejével üzen a mexikói metalbanda

2016. július 03. - matesas

Tizenhat év után új nagylemezt ad ki a mexikói extrém-metal banda, a Brujeria. A visszatérés meglehetősen hatásosra sikeredett, a Viva presidente Trump című klip megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott.

brujeria-trump.jpg

Pocho Aztlan címmel jelenik meg szeptember 16.án az új Brujeira-album, a mexikói banda 16 után ad ki új nagylemezt, és az elkészült ízelítőből mindenki számára egyértelművé válik az irányvonal. Megmaradt a harag, a kőkemény riffek és a fiúk politikai nézeteiket sem rejtik véka alá, igen markánsan fogalmazzák meg, mit gondolnak a dolgok jelenlegi állásáról.

A rövid, ám annál velősebb Viva presidente Trump című számuk egy, az elnökjelölttől származó idézettel indul, amelyben Trump nem túl barátságos hangnemben beszél az USA mexikói szomszédairól. Erőszaktevőknek, bűnözőknek bélyegzi a mexikóiakat, amelyre a Brujeira véres választ ad. A videó végén Trump levágott feje látható, a dal mondanivalója pedig körülbelül annyi, hogy jobb, ha Donald vigyáz magára, mert minden sarkon belefuthat egy mexikói „katonába”.

A zenekar korábban is hasonló szövegvilággal operált, témáik között kiemelt szerepet kap a politika, a drogháború, az erőszak. A banda tagjai rendszeresen sállal takarják el arcukat, maradjunk abban: a Brujeira nem az első bálozók kedvenc zenekara. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr378863676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása