Fülesbagoly

Beszippantotta a Guns N Roses a gyulai karnagyot

2016. június 29. - Bagolyhír

A Fülesbagoly ezúttal Perlaki Attilára, a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar karnagyára csapott le – egy Pearl Jam- és egy Guns n’ Roses-klasszikust, valamint egy második ipari forradalmi metalzenét nyomott az orra, helyesebben a füle alá. A neves gyulai kórusvezető háza táján Kiss László ólálkodott.

11080650_491527617666508_8957685217312478795_o.jpg

Pearl Jam – Rearviewmirror

Az együttes nevét hallottam már, de egyáltalán nem ismerem a zenéjüket. A Rearviewmirror című daluk igényesen felépített, jó kidolgozású. Változatosan építkezik, jól elkülöníthető zenei motívumokból, melyek többször ismétlődnek. A szólista éneke végig jól kivehető.


Guns N’Roses – Double Talkin’ Jive

Erőteljes, dinamikus zene sok-sok improvizatív elemmel. A középrészben fergeteges gitárszólót hallunk. Érdekes megoldás, ahogy a zene a végén megszelídül, lehalkul, és egy letisztult latinos hangzású rész zárja a számot. Talán a kétértelmű beszédre utal ezzel?


Slipknot – Get this

Az együttesről 2015-ben hallottam, amikor néhány lelkes kollégám részt vett a Slipknot budapesti koncertjén.
Hú, meghallgattam ezt a számot. Talán erre mondják, hogy „ZÚZÓS” zene. Tőlem ez a hangzásvilág nagyon távol áll, így igazán zenei véleményt sem tudok megfogalmazni. Hallgatás közben mindenféle torz figurák jelentek meg előttem. Hieronymus Bosch egyes képeihez tudnám elképzelni ezt a számot.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr278854642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása