Fülesbagoly

A Nirvana basszerét is beveti a Melvins

2016. március 08. - matesas

A Melvins az egyik legőrültebb banda, amely vala is létezett. Mondhatnánk azt is: kiszámíthatóan kiszámíthatatlanok. Valakinek mindig beszólnak, nincs két egyforma albumuk, színpadi megjelenésük pedig egy diliházra hajaz. Na ebbe a csapatba csöppent bele most Krist Novoselic, a Nirvana bőgőse.

krist-novoselic.jpg

Hamarosan megjelenik a Melvins legújabb lemeze, az anyag a Basses Loaded címet viseli. Nem véletlen a szójáték, az albumon ugyanis nem kevesebb, mint hat basszusgitáros működik közre, a nagyszámú bőgős alkalmazására persze semmiféle ésszerű magyarázattal nem szolgáltak Buzz Osborne-ék. A lemez legfőbb különlegessége, hogy az egyik dalban Krist Novoselic, a Nirvana basszusgitárosa penget. A Nirvana és a Melvins között egykor jó barátság alakult ki, igaz, ez az idő múlásával némileg megkopott. Legalábbis olyan értelemben mindenképp, hogy a Melvins szerteágazó sörényű frontembere, Buzz Osborne nem győzi kihasználni a médiafelületeket arra, hogy beszólogasson Dave Grohlnak, a Nirvana egykori dobosának, a Foo Fighters alapítójának. De úgy tűnik, ez az ellenszenv nem gátolta meg Novoselicet abban, hogy a régi cimborák felkérésének eleget tegyen. A lemez június 3-án, Mike Patton (Faith No More) kiadójánál, az Ipecac Recordingsnál jelenik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr188454586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása