Fülesbagoly

Orbán népét ekézik a punkok

2016. február 20. - matesas

Punks not dead! Magyarországon sem. Bármennyire is a high-tech világában élünk, ezek a szeretetreméltó nihilisták továbbra is megcsinálják a maguk Fekete lyukát, kiüvöltik magukból a dühöt, a fájdalmat, és bár kritikusan szemlélik a minket körülvevő történéseket, befogadók és elfogadók a különböző világnézetekkel, életformákkal szemben. 

orbannepe.jpg

2015 októberében négy magyar hardcore punk zenekar - a Norms, a Diskobra, a Rákosi és a Youth Violence - kiadott egy közös albumot, a lemez címe: Orbán népe. Ennek apropóján készített egy 12 perces dokumentumfilmet Szilágyi Máté. A film a Balaton és a Trabant zenekar legendás alapítója, Víg Mihály szavaival indul: „Énnekem elegem van abból, hogy itt mindenki gyűlöli egymást. Nem értem, hogy hogy lehet azt gondolni, hogy te egy ilyen-olyan izé vagy, te meg egy nagy hogyhívják. Így nem lehet élni.”

Többet nem is fontos leírnom, a film önmagáért beszél. Érdemes megtekinteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr378406128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása