Fülesbagoly

Bejárta a Távol-Keletet a PASO énekese

2016. február 17. - NagySzabolcs

Egy hónapnyi távol-keleti skalandozás után hazatért KRSa, a PASO énekese. A táncoslábú, koncerteken makulátlan külsővel megjelenő frontemberre rögtön sok feladat vár: zenekarával bemutatja új, sok stílust felvonultató, ezért nehezen skatulyázható Ghost Train című lemezét a Barba Negrában, ahol skálázásra senki se számítson, de skandálni biztos fog a közönséggel egy-egy aranyveretes PASO-sort. Miután ivott néhány PASO-sört.

image5.JPG

Merre jártál, mit csináltál az elmúlt egy hónapban?

Miután elkészült az összes felvétel és végeztünk a legújabb PASO lemez, a Ghost Train sokszor éjszakákba nyúló keverésével, tartottunk egy zenekari szünetet, hogy mindenki kipihenve tudjon belevágni a 2016-os évbe. Ezt a sűrű évet koncertezési szempontból a Ghost Train lemezbemutató turnéja nyitja, aminek első állomása február 19-én lesz Budapesten, a Barba Negra klubban, aztán sok magyar város (Dunaújváros, Debrecen, Pécs, Szeged, Miskolc, Sopron, Veszprém, Szombathely, Győr, Kapuvár, stb.) mellett érinti Londont és az ír Tramore-t is. A német kiadónk eléggé aktív, úgyhogy ez a lista folyamatosan bővül, így további külföldi és persze hazai dátumok is várhatóak. Mindemellett természetesen klipek forgatása és számos egyéb zenekari teendő is vár még ránk.

Szóval, hogy bírjuk a lemezmunkálatok utáni feszített tempót, az elmúlt hónapban elvonultunk egy kicsit pihenni. A magam részéről - mivel egy viszonylag kerekebb születésnapom volt idén február elején, ezért - engedtem egy régebb óta dédelgetett vágyamnak és éltem egy kicsit a zenélés melletti főbb hobbijaimnak. Ezek a fotózás, videózás, utazás és a snowboard. Ázsiába mentem, elsősorban Japánba, de tettem egy rövid körutat délkeleten is, így egy-egy napot töltöttem Malájziában, Szingapúrban és egy pár napot Indonéziában is. Varázslatos volt, nagyon élveztem. Sok olyan helyen jártam, amik rajta voltak a bakancslistámon a jávai Borobudur-tól kezdve, a kiotói bambuszerdőn át, a jidokudani hómajom parkig. A fotókból párat felraktam az instagramra. Emellett a kaland leghosszabb része arról szólt, hogy megtapasztalhassuk az eddig csak snowboardos filmekből ismert, világhírű japán porhavat. Erről a két társammal gyűjtöttük a képes / videós élményeinket.

image7.JPG

Miért épp Ghost Train az új lemez címe?

Vizuálisan és tartalmilag is jól tudtunk kapcsolódni ehhez a címhez. Egyfelől a Ghost Train hallatán egyből megjelent lelki szemeink előtt a kép, ahogy egy elszabadult szellemvonat repül át egy sötét város felett, amiről úgy gondoltuk, hogy szuper lenne lemezborítónak - ezt a gondolatot Lossonczy Bazsó grafikus öntötte végül fizikai formába. Másfelől kicsit úgy éreztük, hogy ez a metafórája is annak, ahogy mi a saját stílusunkat képviselve mozgunk a zenei világban, elszabadulva, töretlenül promotálva a saját dolgainkkal megfűszerezett jamaicai tánczenét. 

Hogyan jellemeznéd az új anyagot?

Akár kaphatta volna a best of II., vagy a kaleidoszkóp címet is a lemez, annyira sokszínű. Tényleg olyan inkább, mint egy válogatáslemez. Funk, pop, jazz, balkán, hip-hop, western, dancehall, dub, folk és metál hatások is vannak rajta és az autentikus ska és reggae mellett ezen alapműfajok sokkal modernebb változatai is megjelennek. Ráadásul a válogatás jelleget az is erősíti, hogy sok a vendég a lemezen: a klipszemlét is megnyerő dalunkban, a Részegben ott van ugye Riger János. Ő egy másik szerzeményben is feltűnik, oldalán Priger Fannival, így egy női hang is gazdagítja az anyagot. Rajtuk kívül Szűcs Krisztián is vendégeskedik, akivel már sokszor játszottunk együtt, viszont most először készítettünk felvételt - egy angol hatású, magyar nyelvű ska dalt írtunk vele. Végül, de nem utolsósorban szerepel a Ghost Train-en Deniz is, aki a rádiókban már játszott "Az én utam"-ban rappel az általunk készített reggaes alapra. Van pár másik dal is, amit a fentieken kívül már ismerhet a közönség, hiszen még a lemez megjelenését megelőző időszakban készült klip a Star Wars feldolgozásunkhoz, a ska-western Billy Boyo-hoz, valamint a Million Timeshoz is. Lesznek viszont kifejezetten új, sőt néha meglepő darabok is, amiket még élőben soha nem játszott a zenekar és stílusban is váratlanabbak a szokásosnál.

paso2015.JPG

Mit érdemes tudni a PASO-sörről?

A PASO - Ghost Train sör egy limitált példányszámú, a lemeznek dedikált IPA, amit a Rothbeer gyártott és packozott. Szűretlen, mosaic komlóból készült. A címkézés DIY módszerrel történt, azaz a zenekartagok ragasztották fel őket :) Ja, és finom :)

Hogy néz ki a csapat közeljövője?

Jelenleg a pénteki Barba Negrás lemezbemutatóra fókuszálunk, aztán elkezdjük az országjárást. Febr. 20. már Dunaújváros, febr. 26. Debrecen, febr. 27. Győr. Közben pillanatokon belül elindul a megújult honlapunk, itt lehet majd a legátláthatóbban követni a turné időpontjait, illetve érdemes benézni a webshopba is, mert a lemezek mellé megérkeztek a Ghost Train pólók is, valamint a Ghost Train sörből is itt lehet rendelni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr78398886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása