Fülesbagoly

Még ma is üt az X-akták filmzenéje

2016. február 02. - matesas

Ismét dübörög az X-akták őrület, itt az új sorozat, amely verhetetlen nézettséget produkál nálunk is. Mulder és Scully ügynök földönkívüli kalandjai mellett azonban talán már kevesen emlékeznek a remek soundtrack lemezre, amelyen a megboldogult ’90-es évek kiemelkedő zenekarai működtek közre.

x-files-david-duchovny.jpg

The X-files: The Album - ezt a címet viseli az 1998 június 2-án megjelent válogatás, amelyen feldolgozások, vagy újrakevert anyagok szerepeltek. A lemezen többek között a Filter, a Foo Fighters, a The Cardigans, Sting, a The Cure, Björk és Noel Gallagher is szerepel, a Foo Fighters például egy, a „Walking After You” egy új változatával, Sting pedig egy Aswad-dal közös koprodukcióval. Az album alapvetően jó kritikákat kapott, az AllMusic szakírója, Stephen Thomas Erlewine például négycsillagosra értékelte (öt a maximum), és ’98 nyarának legjobb alternatív-rock lemezének titulálta. A legjobban Új-Zélandon teljesített, itt az összesített zenei listák 5. helyéig kúszott, de az USA-ban is a 20. helyig jutott a Bilboard 200 listán. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új sorozat kap-e külön soundtrack-lemezt, de ha igen, szólni fogunk. Addig is marad a retrófíling - X-akták módra. A Filtert kiemelném, borult egy darab, nagyon bejövős.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr428347180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása