Fülesbagoly

Diszkókirály előtt tiszteleg Marilyn Manson

2016. február 01. - matesas

Marilyn Manson és a diszkó? Azt hihetnénk, hogy ez fából vaskarika, de ne hamarkodjuk el ezt a következtetést. A shock-rock nagyágyúja ezúttal egy tribute albumon tűnik fel, a lemez a legendás Giorgo Moroder előtt tiszteleg, Manson egy 1982-es horror-fantasy film betétdalának feldolgozásában vállalt szerepet.

marilynmansondc021213_hero.jpg

A tribute lemezek szépsége, hogy olyan előadókat is képes összehozni egy közös munkára, akik valószínűleg soha az életben nem találkoztak volna. Ezúttal egy countryt és rockot nyomó muzsikus, bizonyos Shooter Jennings vetemedett arra, hogy összetrombitáljon egy jó kis csapatot egy feldolgozás album elkészítéséhez.

A lemez Giorgo Moroder műveit dolgozza fel, az olasz zeneszerző háromszoros Oscar-díjas, négyszeres Golden Globe-díjas és négyszeres Grammy-díjas, olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Donna Summer, Bonnie Tyler, Blondie vagy éppen Freddie Mercury. Kultikus mozikban is maradandót alkotott, hozzá köthető többek között az Éjféli expressz, az Amerikai dzsigoló, a Flashdance, A sebhelyesarcú vagy a Végtelen történet filmzenéje.

Nos, a hamarosan megjelenő,  Countach (Giorgio) címet viselő, kilenc dalt tartalmazó lemezen Mansonnak a Cat People című nóta jutott, a szám Paul Schrader azonos címet viselő 1982-es horror-fantasy filmjének volt a betétdala és akkor nem más adta elő, mint David Bowie. Kíváncsian várjuk, mit hoz ki belőle Jennings-Manson páros, a mérce nagyon magas, ezt a dalt nem lehet csak úgy odakenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr858344558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása