Fülesbagoly

Dal a gombáról, amit Irénnek hívnak

2016. január 26. - Bagolyhír

Didergett a gomba, nevetett a gomba, táncikált a gomba - hallható Gubás Gabi új gyereklemezén, amit felnőtteknek is szán. Az anyagot a színésznő gyermekei tesztelték elsőként.

gubasgabi.jpg

Pálfy Zsolt dalszerző pár éve akkor kérte fel Gubás Gabit egy zenés főszerepre a Csigalétra című hangoskönyvbe, amikor a színésznő éppen a kisfiával volt várandós. Gabi korábban sosem szerepelt gyerekprodukcióban, ezért ezt egyfajta lehetőségnek tekintette. A közös munka olyan jól sikerült, hogy a Csigalétrából színházi előadás is született. Zsolt és Gabi később létrehozta a Biomese című gyerekprodukciót is, amelyben dalszerzőként Czutor Zoltán közreműködött. A lemez két éve MákosGubás és a Czutorborsók néven jelent meg, és az eladásból származó összeggel a művészek a Mikulásgyár munkáját támogatták.

Gubás Gabi most új lemezzel jelentkezett Bergengóciából jöttünk címmel, amelyet a Music Fashion Kiadó gondoz.

- Pálfy Zsolttal olyan dalokat szerettünk volna írni, amelyek nemcsak a gyerekeknek, hanem a koncertekre őket elkísérő felnőtteknek is szórakoztatóak. A zene éppen ezért változatos, és többféle stílus felbukkan benne a pop-rocktól a bossa nován át a tangóig. A szövegek is játékosak, viccesek, könnyedek, és egyszerű témákat dolgoznak fel, amelyek a gyerekeket foglalkoztatják. Lehet ez a játszótér, a gombászás, a teve púpja vagy éppen a lekváros kenyér. A szövegekbe beépítettük az én ötleteimet is, amelyek ösztönösen jöttek, hiszen a saját gyerekeim inspiráltak közben. A kisfiam, Attila kilenc, a kislányom, Anna pedig négyéves, így a dalokat először ők hallgatták meg. Nyugodtan mondhatom, hogy a tesztközönség tetszését elnyerte a Bergengóciából jöttünk. A gyerekeim egyik kedvence a Vasárnapi légy című vicces dalocska, ami nekem is az egyik favoritom, de imádom a Dal a gombáról című számot is - mesélte Gubás Gabi.

A színésznő 2015-ben is csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! című karácsonyi, jótékonysági akciójához, amely ezúttal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatta. Gubás Gabi a Bergengóciából jöttünk című lemeze egy dedikált példányát ajánlotta fel a nemes célra. A színésznő azonban nem tollal írta alá a cd-t, hanem Filó Vera grafikus a szignójával tervezett meg egy egyedi borítót kifejezetten a karitatív kezdeményezés számára. A Bergengóciából jöttünk című lemez dedikált példányából tehát egyetlenegy darab létezik, amihez a Jónak lenni jó! kampányban lehetett hozzájutni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr208317884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása