Fülesbagoly

Limp Bizkit és a nehézkes elefánt

2016. január 24. - matesas

Ahhoz képest, hogy tavaly januárban a Facebook-on Fred Durst a maga laza módján már bejelentette, hogy elkészült az új Limp Bizkit album, a Stampede Of The Disco Elephant-ot még most is hiába keresgéljük a boltok polcain. A bandatagok nyilatkozatai alapján annyit lehet tudni, hogy körülbelül 28-30 nótát rögzítettek, és az anyag különböző stúdiókban készült, a zenei alapok készen állnak, gyakorlatilag már csak Fred Durst bíbelődik a vokál tökéletesítésével a saját stúdiójában.

limp-bizkit.jpg

Ám a rajongói visszajelzések arra engednek következtetni, hogy a Bizkit egész egyszerűen még nem elégedett a lemezzel, elbizonytalanodtak a fanyalgó reakciók láttán. És ha górcső alá vesszük az eddig hallható szerzeményeket, akkor bizony valóban az látszik, hogy a nu-metál klasszikusának számító zenekar ezúttal valóban nem tudja, milyen irányba induljon. A már 2013-ban videómegosztókra került Ready To Go-val semmi gond, igazi Limp Bizkit nóta, lendületes, hozza a megszokott riffeket és - bár ez sokaknak nem jön be - még Lil Wayne is besegít, szerintem az ő közreműködése nem válik a dal kárára. Aztán ott van a Ministry feldolgozás, a Thieves, amelyet a Bizkit már korábbi koncertjein is sokat játszott és a szigorú gitár és Durst üvöltése jól illeszkedik a srácok őrültebb arcához, ahhoz, amelyet például Get A Life-ban hallhatunk a Gold Cobra albumon. De az ígéretes dalok után jött a Lightz, amelyet a rajongó sehogyan sem tud megemészteni, a diszkóhangzás a legtöbb fan szemében megbocsáthatatlan bűn. A Time című nóta sem arat osztatlan sikert, a legfinomabb rajongói megjegyzések a Linkin Parkhoz hasonlítgatják, ez pedig nem feltétlenül hízelgő a Limp Bizkitre nézve. Az Endless Slaughter azonban ismét egy jobban sikerült, bizkitesebb darab, összességében azonban jól érezhető a hullámzás, az eddig ismert számok között kevéssé érződik a koherencia, mintha Dursték „ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit” alapon építkeznének. Mi lesz ennek a vége?

Hát valószínűleg az, hogy a banda újra bedobja az anyagot a turmixgépbe, s abból remélhetőleg mégiscsak vegytiszta Limp Bizkit fog kicsorogni. A türelem idén már biztosan egy új albumot terem.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulesbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr988306294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása